Wanneer we een pand inmeten is dit altijd conform NEN 2580. Dit betekent dat we de richtlijnen volgen die opgesteld zijn door de Nederlandse normcommissie voor het bepalen van de oppervlakte en de inhoud van een gebouw. Deze normcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende brancheorganisaties die gezamenlijk deze norm ontwikkeld en gepubliceerd hebben.

Inmeten conform NEN 2580 moet ervoor zorgen dat de uitkomst van de meting zo dicht mogelijk bij de werkelijke oppervlakte en inhoud van het pand ligt.

In 2008 zijn de eerste meetinstructies voor de gebruiksoppervlakte en bruto-inhoud toegevoegd. Deze meetinstructies geven standaardwaarden voor bijvoorbeeld muren, vloeren en daken waarvan de exacte dikte niet opgemeten kan worden.

Het is van belang dat de uitkomst van de meting zo dicht mogelijk bij de werkelijke vierkante meters van een pand ligt omdat dit vaak een gedeelte van de waarde van een pand bepaald.

Ook wanneer de huur voor een ruimte bepaald moet worden kan het van belang zijn om een NEN meting te laten uitvoeren. Hierin wordt de gebruiksoppervlakte bepaald en aan de hand hiervan kan er een huurprijs worden vastgesteld. Wanneer u per huurder wilt weten hoeveel vierkante meter deze gaat huren of al huurt dient u een verhuur verdeelstaat aan te vragen. In dit overzicht wordt gespecificeerd hoeveel vierkante meter een huurder in gebruik heeft.

Wanneer u een NEN 2580 offerte wilt ontvangen is het van belang dat u het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand invult. Ook vragen we of er actuele tekeningen beschikbaar zijn van het pand wat opgenomen dient te worden. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een offerte opstellen.

Wilt u een NEN meting laten doen door Rappr Inmeten? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 085 024 00 15.

Wanneer u liever eerst een vrijblijvende offerte wilt ontvangen kan dat natuurlijk ook. Vul dan het aanvraagformulier in en ontvang binnen een uur uw offerte per mail. Ten slotte kunt u ook nog mailen naar nen@rappr.nl.