De NEN 2580 zijn instructies die opgesteld zijn om een eenduidige manier van oppervlakte berekeningen te creëren. De oppervlakte berekeningen kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Een voorbeeld hiervan is om de waarde van een bedrijfspand te bepalen. Vaak wordt er een vierkante meter prijs genoemd dus is het van belang dat de daadwerkelijke vierkante meters ook kloppen. In het verleden maakte het soms veel verschil door wie het bedrijfspand ingemeten werd. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en kan resulteren in veel prijsverschil. Vandaar dat deze richtlijnen opgesteld zijn.

Aan de hand van deze richtlijnen zal elk bedrijfspand op dezelfde manier ingemeten kunnen worden.

Inzicht in:

  • Bruto vloeroppervlakte
  • Verhuurbaar vloeroppervlakte
  • Gebruiksoppervlakte
  • Verdeling functies in m2

NEN 2580 voor inzicht m2 per huurder

Het handigst is om van te voren al schematisch aan te geven welke ruimte bij welke huurder hoort. Hierna gaan we het pand zelf inmeten. De adviseur die de meting verricht zal alle maten van het complete gebouw opnemen. Aan de hand van deze meting stellen we het NEN 2580 meetrapport op. Dit zal volgens de opgestelde richtlijnen gebeuren. 

We kunnen de verdeling tussen de huurders op verschillende manieren weergeven. Dit kan met behulp van het aangeven van de vierkante meters in de tekening of in een Excel. Neem gerust contact op met ons om uw mogelijkheden te bespreken.

Vraag nu een NEN 2580 rapport aan > 

NEN 2580 in combinatie met energielabel

Wanneer u uw pand gaat verkopen of verhuren is het namelijk verplicht om een energielabel in het bezit te hebben. Het opstellen van een NEN 2580 meetrapport en het energielabel kunnen we mooi combineren. Dan hoeft er maar één keer een adviseur langs te komen en ontvangt u beide rapportages binnen een week. 

Bij de combinatie van deze producten kunnen we vaak ook een mooie korting verlenen. Wilt u direct een offerte aanvragen of liever eerst wat meer informatie ontvangen? Vul dan vrijblijvend het aanvraag formulier in, stuur een email naar vragen@rapprinmeten.nl of 085 - 024 00 15