De NEN 2580 is een Nederlandse Norm die opgesteld is om een eenduidige manier van oppervlakte te berekenen. Deze norm is er gekomen, omdat er veel verschillende resultaten werden gemeten door adviseurs. Met als gevolg ook verschil in de prijzen. Sinds een aantal jaren is dit dus op een eenduidige manier. Daarnaast heeft u een NEN 2580 meetrapport nodig bij de verkoop of verhuur van uw pand. Bij Rappr Inmeten maken wij bij het opmeten van oppervlakte ook gebruik van het NEN 2580 protocol en zetten wij de resultaten overzichtelijk in een meetrapport.

De inhoud van het NEN rapport

In het NEN 2580 meetrapport staat aangegeven uit hoeveel vierkante meters een pand bestaat. Dit oppervalk is op te delen in meerdere categorieën. Zo staan de volgende categorieën oppervlak in het NEN 2580 meetrapport:

  • Bruto vloeroppervlakte (BVO)
  • Netto vloeroppervlakte (NVO)
  • Verhuurbaar vloeroppervlakte (VVO)
  • Gebruiksoppervlakte (GO)

In de meeste gevallen wordt een meetrapport opgesteld ten behoeve van de bepaling van het verhuurbare vloeroppervlakte. Omdat dit van belang is bij het verhuren van een pand.

Bekijk hier ons voorbeeld rapport 

De bovenstaande oppervlaktes kunnen op verschillende manieren opgemeten worden. Namelijk vanaf de tekeningen van het gebouw en door een daadwerkelijke meting van de werkelijke situatie. Hoe uitgebreider de meting hoe betrouwbaarder het rapport is. Zo krijgt u meetcertificaat A als u zowel vanaf de tekeningen als de werkelijke situatie laat opmeten. Bij alleen een meting vanaf de tekeningen krijgt u een meetcertificaat B. En mocht u een pand laten opmeten dat nog in de ontwerpfase zit, krijgt u een meetcertificaat C.

Daarnaast staan er overzichtelijke plattegronden van het pand in, zowel in 2D als in 3D. Deze plattegronden kunt u gebruiken op Funda om een indruk van uw pand te geven aan te koper of huurder.

Wat zijn de voordelen

Naast dat er veel informatie in het NEN 2580 meetrapport staat, heeft het ook een aantal voordelen.

  • Zo wordt uw exacte gebruiksoppervlakte gemeten;
  • Deze oppervlaktes krijgt u overzichtelijk te zien in het rapport;
  • Tijdbesparend omdat u zelf niet hoeft op te meten;
  • Een NEN 2580 meetrapport heeft u nodig bij de verkoop of verhuur van uw pand!

Een NEN rapport aanvragen

Staat uw pand te koop of te huur? Dan heeft u dus een NEN 2580 meetrapport nodig. Deze kunt u bij ons aanvragen. Wij leveren NEN 2580 meetrapporten zonder gedoe! Zo zijn wij landelijk actief en plannen wij een afspraak in binnen een week.

Een NEN 2580 meetrapport aanvragen  kan via de link, of bel naar 085-024 00 15.