Naast uw NEN 2580 meetrapport kunt u ook een energielabel aanvragen bij rapprinmeten.nl. Wanneer we dit combineren hoeft er maar een keer een adviseur langs te komen om de opname te verrichten. 

In de afgelopen tijd hebben we een aantal mooie projecten uit mogen voeren waarbij we vastgoedportefeuilles hebben voorzien van zowel energielabels als NEN 2580 rapporten. 

Het scheelt aanzienlijk in tijd wanneer we de opnames kunnen combineren, hierdoor kunnen we u ook een scherpere prijs dan normaal gesproken aanbieden. 

Een energielabel is verplicht voor bedrijfspanden wanneer deze verkocht of verhuurd gaan worden. Een meetrapport wordt opgesteld om inzicht te geven in bijvoorbeeld het aantal vierkante meters en de netto inhoud van het pand.

Een meetrapport is op dit moment nog niet verplicht wanneer u uw pand wilt gaan verkopen maar de verwachting is dat dit wel gaat gebeuren net zoals bij het energielabel. 

Het is belangrijk dat de meting door een onafhankelijke partij wordt uitgevoerd en dan wel conform NEN 2580. Conform NEN 2580 betekent dat de meting gedaan wordt volgens opgestelde richtlijnen. Op deze manier zal het niet uit moeten maken welke partij de meting verricht en zal de uitkomst altijd ongeveer gelijk zijn.

Het is erg belangrijk dat er bij verkoop of verhuur gebruik wordt gemaakt van het juiste aantal vierkante meters. Een groot gedeelte van de prijs wordt namelijk bepaald door het aantal vierkante meters. Aan de hand van het meetrapport kan het totale aantal vierkante meters van het pand worden onderbouwd. 

We hebben meerdere adviseurs in dienst die zowel NEN 2580 meetrapporten als energielabels op kunnen stellen. Op deze manier kunnen we deze beide producten tegelijk op laten nemen. Zo komt er maar een keer een adviseur bij u langs en ontvangt u binnen een week na opname twee producten. We versturen het rapport en het label per email aan u toe wanneer het gereed is. Hierna volgt pas de factuur.

Mocht u nog vragen hebben over het opstellen van een NEN 2580 meetrapport of het opnemen van een energielabel, neem dan vrijblijvend contact op. Dit kunt u doen door te bellen naar 085 024 00 15 of een email te sturen naar vragen@rappr.nl