Energielabel aanvragen? U kunt nu bij rapprinmeten.nl direct uw energielabel bedrijfspand aanvragen. Onze inmeters kunnen dan naast het inmeten voor het NEN 2580 meetrapport ook de opname doen voor het verstrekken van het energielabel.

Een energielabel is sinds januari 2015 namelijk verplicht bij verkoop of verhuur van uw bedrijfspand.

Wanneer deze op het moment van overdracht niet aanwezig is kunt u tegen een fikse boete aanlopen. Deze kan oplopen tot wel € 20.000,-. Nadat u de boete heeft ontvangen moet u overigens nog steeds een energielabel verzorgen voor het desbetreffende pand. Het is dus beter om ervoor te zorgen dat u het energielabel al in het bezit heeft voordat u uw bedrijfspand te koop of te huur aan gaat bieden.

Het voordeel van het combineren van het NEN rapport en het energielabel is dat het u aanzienlijk in tijd scheelt aangezien er maar één keer een adviseur langs hoeft te komen. Nadat de adviseur bij u is geweest ontvangt u binnen een week zowel uw energielabel als uw NEN 2580 meetrapport.

Met behulp van het NEN meetrapport krijgt u inzicht in het aantal vierkante meters van het pand. Wanneer dit volgens de NEN norm wordt ingemeten kan er geen onduidelijkheid meer ontstaan tussen het werkelijke aantal vierkante meters en de opgemeten vierkante meters. Aan de hand van de vierkante meters kan er een verkoop- of verhuurprijs opgesteld worden. Naast door het aantal vierkante meters wordt de waarde van een pand ook bepaald door locatie en staat van onderhoud.

 

Het energielabel kan nog een extra positieve invloed hebben op de verkoop van het pand wanneer het een ‘goed’ label betreft

Het energielabel geeft namelijk aan hoe energiezuinig een pand is. Des te energiezuiniger het pand is des te interessanter is het om het pand te kopen.

Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden groter dan 100m2 zelfs minimaal energielabel C hebben. Het zal zeker een pluspunt zijn bij verkoop wanneer uw kantoorpand dit al in het bezit heeft.

Wilt u meer informatie ontvangen over het NEN 2580 meetrapport of over energielabels? Neem dan gerust contact op. Plaatst u liever direct een aanvraag kan dat natuurlijk ook! Dit kan via nen@rappr.nl of door te bellen naar 085 024 00 15.