De huur- of verkoopprijs van een pand wordt voor een groot gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters. Wij meten altijd in conform NEN 2580. Deze richtlijnen zijn opgesteld om een eenduidige manier van inmeten te ontwikkelen. In het verleden kwam het regelmatig voor dat er veel verschil in uitkomst zat wanneer de meting door verschillende partijen uitgevoerd werd. Een verschil in vierkante meters kan tegenwoordig een hoop effect hebben op de prijs van een bedrijfspand. 

Opstellen meetrapport, hoe werkt het

Het NEN 2580 meetrapport wordt vaak opgesteld met behulp van een meting op locatie.

Dan komt er een adviseur bij uw pand langs om elke afzonderlijke ruimte compleet in te meten. Aan de hand van deze resultaten zullen we een NEN rapport voor u opstellen. We kunnen ook een NEN meting vanaf tekening doen. Dan worden de bouwtekeningen gebruikt om het meetrapport op te stellen. Hiervoor hebben we maatvoerende plattegrond en geveltekeningen nodig.

Het voordeel van inmeten vanaf tekening is dat er weinig foutgevoeligheid is. Uiteraard afhankelijk van of de tekeningen na het opstellen van het rapport nog aangepast worden. Een NEN meting op locatie blijft mensen werk en zo blijft er ook kans op afwijkingen. Onze adviseurs werken uiteraard altijd zo secuur mogelijk.

Bekijk hier ons voorbeeld rapport > 

Kosten NEN 2580 rapport, hoe werkt het

De NEN 2580 meting kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand en de complexiteit van het pand.

Wanneer een pand erg complex is met veel verschillende ruimten kost het vaak meer tijd om de meting te verrichten. Hier zullen we dan ook enigszins rekening mee houden bij het opstellen van de offerte. Ook is het van belang of er al tekeningen beschikbaar zijn van het in te meten pand. Dit kan namelijk weer tijd schelen bij de opname.

Wilt u naast een NEN 2580 meetrapport ook graag een energielabel bedrijfspand ontvangen? Dit kunt u ook door ons laten verzorgen. Dan hoeft er maar eenmalig een adviseur langs te komen die het gehele pand inspecteert en beide rapportages voor u op stelt. De combinatie van beide producten levert u ook wat korting op. We hoeven nu namelijk maar één keer uw kant op te komen. Wilt u een offerte op maat ontvangen of heeft u nog vragen over het de NEN 2580 meting? Neem dan vrijblijvend contact op.

Bekijk hier onze prijzen >