De NEN 2580 meting kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand en de complexiteit van het in te meten pand. Wanneer een pand heel complex is maar er wel goede tekeningen beschikbaar zijn zal de opname minder tijd in beslag nemen dan wanneer er geen goede tekeningen beschikbaar zijn. Hierdoor zullen de kosten ook kunnen verschillen. Tekeningen kunnen de opname en de uitwerking van het rapport zoveel makkelijker maken. Dan gaat er namelijk ook minder tijd in zitten waardoor de NEN 2580 meting kosten meteen naar beneden kunnen.

We meten volgens de opgestelde richtlijnen waardoor het NEN 2580 meetrapport eigenlijk altijd kloppend is

Onze adviseurs moeten elke ruimte afzonderlijk inmeten. Daarom is het belangrijk dat het pand 100 % toegankelijk is zodat elke hoekje opgemeten kan worden. Aan de hand van de opgenomen maten zal de adviseur een meetrapport opstellen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de verschillende muurdiktes. Zo is een buitenmuur over het algemeen dikker dan een binnenmuur. Wanneer we de dikte van de muren niet op kunnen meten gaan we uit van standaardmaten die conform NEN 2580 zijn. 

Wilt u een NEN meting laten doen voor uw bedrijfspand? Dit kunt u om een aantal verschillende redenen willen. Bijvoorbeeld voor een herziening van de huurprijs of voor de taxatie van een pand. 

Met behulp van het door een onafhankelijke partij opgestelde meetrapport krijgt u inzicht in het daadwerkelijke aantal vierkante meters van het desbetreffende pand. Bij een bedrijfspand geven we inzicht in:

  • Bruto vloeroppervlakte
  • Netto vloeroppervlakte
  • Verhuurbaar vloeroppervlakte 
  • Tarra vloeroppervlakte
  • Inhoud.

We leveren ook altijd plattegronden in het meetrapport.

Aan de hand van deze plattegronden kunt u in een oogopslag zien hoe het pand verdeeld is.

Wilt u een NEN meting laten doen? Neem vrijblijvend contact op met NEN rapport en vraag naar de mogelijkheden voor uw pand. Dit kan door te mailen naar vragen@rapprinmeten.nl of te bellen naar 085 024 00 15.