We stellen regelmatig een NEN meting op vanaf tekening. Dit gebeurt vooral bij nieuwbouwpanden. Soms omdat de gemeente het exacte aantal vierkante meters in wil kunnen zien ten behoeve van de bouwvergunning. Soms stellen we een NEN 2580 meetrapport op wanneer het pand opgeleverd gaat worden. Dan wordt er aan de hand van onze meting bijvoorbeeld het exacte aantal vierkante meters van een winkel of woning bepaald. Dit kan voor de eigenaar weer handig zijn om de verhuur- of verkoopprijs te bepalen. Een NEN meting vanaf tekening noemen we ook wel een type B meting.

We maken bij nieuwbouw panden niet standaard een meetrapport vanaf tekening

Het komt ook regelmatig voor dat de opdrachtgever een NEN meting op locatie wil laten uitvoeren. Dit is dan bijvoorbeeld nodig om aan te tonen of het aantal vierkante meters van het gebouwde object overeenkomt met het aantal vierkante meters van de tekening.

De NEN 2580 meting kosten zullen voor een meting vanaf tekening lager uitvallen dan wanneer we op locatie een meting moeten verrichten. We hoeven namelijk niet naar de locatie toe om in te meten maar kunnen direct beginnen met uitwerken. Ongeacht of we de meting vanaf tekening of ter plaatse verrichten stellen we het rapport altijd op aan de hand van de NEN 2580 meetinstructies. 

De NEN 2580 meting kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand

Tot 2.000 vierkante meter werken we met vaste prijzen zodat u precies weet waar u aan toe bent. Hier komen overigens geen extra kosten zoals reiskosten meer bij. Bij panden groter dan 2.000 m2 stellen we altijd even een offerte op maat voor u op. Hierbij houden we naar het aantal vierkante meters ook rekening met de complexiteit van het pand.

Wilt u een NEN meting aanvragen? Dat doet u hier