In de afgelopen maand hebben we bij Rappr Inmeten weer een aantal mooie projecten mogen uitvoeren. De projecten liepen uiteen van een kantoorvilla tot een nieuwbouwappartement. De veelzijdigheid van de projecten maakt het voor ons extra leuk en uitdagend om mooie rapporten af te leveren.
Bij enkele opdrachten waren er geen tekeningen beschikbaar. Dit is op zich geen probleem en kost u niets extra alleen zal het voor de adviseur iets meer tijd kosten om de meting te verrichten. Een goede plattegrond kan namelijk gebruikt worden als onderlegger voor het tekenen. We nemen overigens nooit klakkeloos maten over uit een plattegrond. Er worden altijd controlemetingen verricht om er 100 % zeker van te zijn dat alle maten en het uiteindelijke NEN 2580 meetrapport kloppen.

Bij het nieuwbouwappartement in Amsterdam waren geen tekeningen beschikbaar maar dit was geen enkel probleem omdat deze rechttoe rechtaan was. Hierdoor was het appartement vrij makkelijk in te meten en na te tekenen.

We hebben ook twee bedrijfshallen in Alkmaar voorzien van een NEN 2580 meting.

Deze hallen zijn verwerkt in één meetrapport met twee verschillende meetstaten. Op deze manier konden we inzichtelijk maken uit hoeveel vierkante meter iedere hal op zich bestond. De opdrachtgever had dit nodig omdat er twee verschillende huurders in zouden komen.

We krijgen regelmatig de aanvraag voor een meetrapport wanneer een pand verkocht gaat worden. Tegenwoordig gebeurt het ook steeds vaker dat het rapport gebruikt wordt voor herziening van de huurprijs. De huurprijs wordt voor een groot gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters wat verhuurd wordt. Nu de huurprijzen aan het stijgen zijn kan het van belang zijn om het aantal vierkante meters van het pand opnieuw in te laten meten. Een klein verschil in aantal vierkante meters kan namelijk een groot verschil in huurprijs betekenen.

Bent u benieuwd naar het daadwerkelijke aantal vierkante meters van uw pand? Of u het nu verhuurt of huurt, wanneer het al een tijd geleden is dat er een NEN 2580 meting uitgevoerd is kan het verstandig zijn om de meting opnieuw te laten uitvoeren.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan en ontvang deze binnen een uur. Wilt u liever eerst nog wat extra informatie ontvangen kan dat natuurlijk ook! Stuur uw email naar vragen@rapprinmeten.nl of bel naar 085 024 00 15.