Wat is een NEN 2580 meetrapport? Een veel voorkomende vraag en volkomen begrijpelijk. Het NEN 2580 meetrapport is een rapport waarin aangegeven wordt uit hoeveel vierkante meters een pand bestaat. Deze totale vierkante meters worden vervolgens weer opgedeeld in categorieën. 

Deze categorieën zijn:

  • Bruto vloeroppervlakte
  • Netto vloeroppervlakte
  • Verhuurbaar vloeroppervlakte
  • Gebruiksoppervlakte

Door het opgemeten pand op deze manier te verdelen krijgt u in een oogopslag inzichtelijk hoe het pand verdeeld is. We voegen ook altijd nog plattegrond tekeningen toe om een duidelijk overzicht van het complete pand te hebben. 

Bekijk hier onze prijzen >

Een NEN 2580 meetrapport kan nodig zijn wanneer u uw pand wilt gaan verkopen of verhuren.

De prijs van een pand wordt namelijk, naast de staat van het pand, voor een groot gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters. 

Dit is ook een van de redenen dat de NEN 2580 opgesteld is. Omdat het van essentieel belang is dat het aantal vierkante meters van het pand kloppend is. Aan de hand van de NEN 2580 worden alle panden op dezelfde manier ingemeten. Zo vervaagt het verschil in vierkante meters wanneer de meting door verschillende partijen uitgevoerd wordt.

Regelmatig wordt er ook een NEN 2580 meetrapport aangevraagd wanneer een eigenaar of verhuurder inzichtelijk wil krijgen hoeveel vierkante meter aan een bepaalde huurder toebedeeld is. Dan kunnen we in elke afzonderlijke ruimte weergeven hoeveel vierkante meter deze betreft. Aan de hand van deze informatie kan de verhuurder dan een huurprijs maken die gerechtvaardigd wordt door het aantal vierkante meters.

Het is belangrijk dat wanneer onze adviseur de meting komt uitvoeren elke afzonderlijke ruimte toegankelijk is.

Wanneer dit niet mogelijk is kan de adviseur niet een volledige meting uitvoeren. Dan zal er een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden gemaakt voor de opname. Om dit te voorkomen geven we na de opdrachtbevestiging nog een keer extra aan dat het complete pand ingemeten dient te worden.

Wilt u een offerte aanvragen voor het op laten stellen en uitvoeren van een NEN meting neem dan vrijblijvend contact op. Wilt u liever eerst nog wat meer informatie ontvangen kan dit uiteraard ook. Kijk eens bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? U kunt uw vraag uiteraard ook per email stellen via vragen@rapprinmeten.nl of door even te bellen naar 085 024 00 15.

NEN 2580 rapport nodig? Start hier uw aanvraag >