Een NEN 2580 meetrapport opstellen voor deze kantoorvilla bleek op voorhand een lastige klus, aangezien er geen tekeningen beschikbaar zouden zijn. Wanneer er geen tekeningen zijn van het pand, dient de adviseur het complete pand eigenhandig na te tekenen en de daarbij behorende maten te verwerken.

In het geval van deze villa was dat een tijdrovend karwei geweest, aangezien er veel kleine kamers waren met lastige en schuine hoeken. Gelukkig bleken er op locatie wel tekeningen te zijn dus kon onze inmeter deze gebruiken als onderlegger. Zelfs wanneer tekeningen heel oud zijn, zijn ze nog steeds heel bruikbaar voor onze specialisten.

In het meetrapport van een kantoorvilla verdelen we het object onder in de volgende categorieën

BVO - Bruto vloeroppervlakte
NVO - Netto vloeroppervlakte
VVO - Verhuurbaar vloeroppervlakte
GO   - Gebruiksoppervlakte

In de meeste gevallen wordt het NEN meetrapport opgesteld om het verhuurbaar vloeroppervlakte te bepalen. Deze oppervlakte wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld de huurprijs of verkoopprijs van het object te bepalen.

Vraag uw NEN 2580 meetrapport aan

Wilt u inzicht in het vloeroppervlakte van uw bedrijfspand? Vraag hier uw offerte aan. Ook kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 085 024 00 15 of te mailen naar nen@rappr.nl.