Een stuk of dertig panden hebben we voorzien van zowel een NEN 2580 meetrapport als een energielabel winkel. Onze adviseurs kunnen beide rapportages opstellen dus konden we de opnames mooi combineren. In een tijdsbestek van 2 weken zijn alle panden met de daarbij behorende rapportages volledig afgerond.

Bij het opstellen van het NEN 2580 meetrapport is het van belang dat iedere afzonderlijke ruimte secuur ingemeten wordt. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen er onvolledigheden in het rapport ontstaan. Dit is uiteraard niet de bedoeling, aangezien iedere vierkante meter van essentieel belang kan zijn. 

Het meetrapport is handig wanneer u het pand wilt verkopen of verhuren. De prijs van een pand wordt voor een groot gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters. Elke afwijkende vierkante meter kan hierdoor een groot verschil in prijzen betekenen. 

Nauwkeurige meetinstructies voor NEN 2580

Aan de hand van deze instructies kan ieder pand op dezelfde manier ingemeten worden en wordt meteen inzichtelijk hoe de vierkante meters van een woning of bedrijfspand verdeeld zijn. 

Bij het opstellen van een energielabel winkel kijkt de adviseur naar zaken als isolatie, type glas, installatie, verlichting en bouwjaar. Het gedeelte van het energielabel wat overlapt met de NEN meting is de bepaling van de oppervlakte. Verder zijn voor het opstellen van de rapportages verschillende gegevens nodig. Nadat de adviseur ter plaatse is geweest en alle gegevens verzameld heeft, kunnen de rapportages uitgewerkt worden. Normaal gesproken ontvangt u binnen een week na de opname uw energielabel of meetrapport. Wanneer er meerdere panden tegelijk opgenomen dienen te worden, zal de uitwerking in de meeste gevallen iets meer tijd in beslag nemen.

Vraag uw NEN 2580 rapport aan

Heeft u een aantal panden waarvoor een energielabel of een NEN 2580 meetrapport opgesteld moet worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Of bel 085 024 00 15 of mail nen@rappr.nl. Wij helpen u graag.