Dit pand van ongeveer 27.000 m2 hebben we op een zaterdag ingemeten. Dit was noodzakelijk omdat het gezondheidscentrum volledig in gebruik is. Hierdoor zou het bijna niet te organiseren zijn om alle verschillende ruimten te bezoeken en in te meten zonder daarbij patiënten of doctoren te storen. In overleg met de opdrachtgever hebben we er dus voor gekozen om een volledige zaterdag in te gaan meten.

Gelukkig waren er goede en kloppende tekeningen aanwezig zodat de meting voorspoedig verlopen is. Veel ruimtes stonden al met de daarbij behorende maatvoering verwerkt in de tekeningen. Echter waren er enige gedeeltes die vernieuwd waren nadat deze tekeningen gemaakt zijn. In deze ruimten moest alles opnieuw en secuur ingemeten worden. In het NEN 2580 meetrapport van dit pand hebben we ook nog een tabel op laten nemen met daarin per ruimte het aantal vierkante meters vermeld. Aan de hand hiervan kan de eigenaar beter inzien hoeveel vierkante meter er aan welke huurder toebedeeld is.
Met zulke grote panden is het heel belangrijk dat er maatvoerende tekeningen zijn. Wanneer dit niet het geval is, neemt de opname dusdanig meer tijd in beslag dat dit niet te realiseren valt in een dag.

Wanneer we te maken hebben met zulke grote panden kunnen we ook niet garanderen dat het uitwerken 3 werkdagen duurt. Dit heeft weer te maken met de complexiteit van het pand. Het NEN 2580 meetrapport voor dit gezondheidscentrum hebben we uiteindelijk 7 werkdagen na de NEN meting af kunnen leveren. 

Houd rekening met de complexiteit van het pand

Wanneer het pand kleiner is, kost het uiteraard minder tijd om de NEN meting uit te werken.

We streven er normaal gesproken naar om binnen 3 dagen na de opname het rapport af te ronden. Wanneer er geen tekeningen van het pand aanwezig zijn duurt dit over het algemeen wat langer.

Neem contact met ons op

Heeft u een NEN 2580 meetrapport voor uw bedrijfspand nodig en bent u benieuwd welke kosten dit met zich meebrengt? Neem dan een kijkje op onze prijzen pagina. We werken met vaste prijzen inclusief opname, reiskosten en uitwerking van het rapport. Wanneer u liever eerst nog wat meer informatie ontvangt over het NEN 2580 meetrapport of over het uitvoeren van de NEN meting zelf, neem vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder. Dit kan ook via 085 024 00 15 en nen@rappr.nl.