De NEN meting en uitwerking van een hotel zal logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan wanneer we een leegstaande loods inmeten. Het is bij het opstellen van het NEN 2580 meetrapport van belang dat we iedere ruimte afzonderlijk inmeten en intekenen. Deze drie hotels zijn gebouwd omstreeks 1870 en ter plaatse bleek dat geen enkele kamer hetzelfde is. Dit zorgde ervoor dat het een tijdrovende klus was om iedere ruimte zo secuur mogelijk in te meten. Gelukkig heeft de eigenaar oude tekeningen aangeleverd welke we konden gebruiken als onderlegger.

Een NEN 2580 meetrapport opstellen

In dit rapport wordt weergegeven uit hoeveel vierkante meter het pand bestaat en hoe deze vierkante meters precies verdeeld zijn. We maken dan meteen een onderscheid tussen het bruto vloeroppervlakte en het netto vloeroppervlakte. Het bruto vloeroppervlakte is het oppervlakte van het gebouw, gemeten langs de buiten omtrek. Wanneer we de kantoorruimte, facilitaire ruimte, installatieruimte en verkeersruimte bij elkaar optellen, hebben we het netto vloeroppervlakte.

Ook geven we altijd het verhuurbaar vloeroppervlakte weer in het NEN 2580 meetrapport. Dit is de oppervlakte per ruimte gemeten exclusief de muren, installatieruimtes, trappenhuizen, verticaal verkeer en gedeeltes waar de netto hoogte kleiner dan 1,5 meter is.

Een NEN 2580 kan nodig zijn bij verhuur of verkoop

In dit geval hebben we het meetrapport opgesteld omdat er onduidelijkheid was over de WOZ bepaling.

De NEN 2580 meting kunnen we op twee manieren uitvoeren. We kunnen een meting ter plaatse komen doen of we voeren de meting uit vanaf tekening. Een NEN meting vanaf tekening raden we alleen aan bij nieuwbouw panden. Wanneer panden ouder zijn kan het namelijk voorkomen dat er in de tussentijd veranderingen zijn geweest aan het pand. Hierdoor zal de meting niet kloppen met de huidige situatie. Bij een meting op locatie wordt altijd de huidige situatie ingemeten.

Neem contact met ons op

Wilt u dat we voor u een NEN 2580 meetrapport opstellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via 085 024 00 15 of nen@rappr.nl. We helpen u graag.