Een NEN 2580 meting kan op twee manieren, namelijk type A en type B. Type A houdt in dat er een adviseur ter plaatse uw bedrijfspand komt inmeten. Bij een type B meetrapport meten we in vanaf de bouwtekening. Aan de hand van deze meting zal er een meetrapport opgesteld worden. Het meetrapport voor een bedrijfspand wordt in grote lijnen onderverdeeld in de volgende oppervlakten:

- Bruto vloeroppervlakte (BVO)
- Verhuurbaar vloeroppervlakte (VVO)
- Netto vloeroppervlakte (NVO)
- Inhoud

We stellen ook altijd een meetstaat op waarin we het object opsplitsen per bouwlaag en aangeven hoe de verschillende gebruiksoppervlakten verdeeld zijn in het pand.

Het verhuurbaar vloeroppervlakte wordt namelijk nog onderverdeeld in verschillende gebruiksoppervlaktes. Deze verschillende gebruiksoppervlaktes zijn:

- Kantoor- en werkruimte
- Facilitaire ruimte
- Installatie ruimte
- Horizontaal verkeer
- Verticaal verkeer
- Buitenruimte
- Parkeren

Door het verhuurbaar vloeroppervlakte onder te verdelen is in een oogopslag duidelijk hoe het bedrijfspand ingedeeld is wat handig kan zijn bij verkoop of verhuur.

Neem contact met ons op

Het NEN 2580 meetrapport van dit project hebben we opgesteld vanaf tekening, omdat dit pand nog gebouwd moet worden. Wilt u ook een meetrapport ontvangen voor uw bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact op door een email te sturen naar nen@rappr.nl of even te bellen naar 085 024 00 15.