Afgelopen week hebben we dit bijzondere pand in Tilburg voorzien van een NEN 2580 meetrapport. De tekeningen die beschikbaar waren van het pand waren relatief oud en konden we niet gebruiken om het exacte aantal vierkante meters te gaan bepalen voor de verkoop van het pand. Onze adviseur heeft ter plaatse het complete pand opnieuw ingemeten en vervolgens het meetrapport uitgewerkt.

Is een NEN 2580 verplicht?

Dit is op dit moment niet verplicht. De verwachting is dat dit vanaf 2021 voor woningen wel verplicht gaat worden maar vooralsnog is een NEN 2580 niet verplicht, ook niet bij verkoop of verhuur.

Het meetrapport wordt gebruikt om inzichtelijk te maken wat de oppervlakte en inhoud van een bepaald gebouw is. Dit kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de huurprijs van een pand herzien gaat worden. In dit geval kan het van belang zijn om inzichtelijk te krijgen wat het aantal vierkante meters van het pand nu precies is. Aan de hand van deze meting kunnen we ook een overzicht maken welke vierkante meters door welke huurder gebruikt worden. Dit kan handig zijn wanneer er meerdere verschillende huurders in het pand zitten. In dit geval was een meting aan de hand van de NEN 2580 meetinstructie nodig voor de verkoop van het pand.

Wat zijn de NEN 2580 meting kosten?

De kosten voor het inmeten en opstellen van een NEN 2580 meetrapport zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij kleinere panden kijken we vooral naar het geschatte aantal vierkante meters waaruit het pand bestaat. Tot en met 2000 m2 werken we met een vaste staffel. Hierna zullen we het per pand bekijken. Bij panden groter dan 2000 m2 is de opname tijd namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren zoals complexiteit van het pand en of er wel of geen tekeningen beschikbaar zijn.

Vraag uw NEN 2580 meting aan via de website

Wanneer uw pand groter dan 2000 m2 is en u wilt deze laten voorzien van een NEN meting kunt u altijd eerst vrijblijvend een offerte aanvragen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 085 024 00 15 of door te mailen naar nen@rappr.nl.