Een NEN 2580 meetrapport kan op twee verschillende manieren tot stand komen. 

  1. Er komt een inspecteur langs die het gebouw opmeet om tot de juiste maten te komen.
  2. Het meetrapport wordt opgesteld vanaf een recente bouwtekening.

Om vanaf een bouwtekening een NEN 2580 meetrapport op te kunnen stellen, zijn correcte en volledige maatvoerende tekeningen, gevel en/of zijaanzichten noodzakelijk.

Voor een nog te bouwen bedrijfspand in Amsterdam hebben we zo'n rapport opgesteld. Het ontwerp voor het pand was al goedgekeurd en nu wilde de gemeente een meetrapport conform NEN 2580 ontvangen. Hieruit komt dan naar voren wat bijvoorbeeld het werkelijk BVO gaat worden.

Nadat we van de opdrachtgever alle tekeningen ontvangen hadden, konden we aan de slag met het uitwerken van het NEN rapport. De nauwkeurigheid van het type B rapport is hoog ten opzichte van tekeningen waarvan ter plaatse is ingemeten. Als er gelet wordt op de fase waarin de tekeningen gemaakt zijn, zal er slechts een geringe afwijking zijn ten opzichte van de werkelijkheid. Uiteraard kunnen sommige ruimten van functie wijzigen in de loop van het bouwproces wat weer invloed kan hebben op het verhuurbaar vloeroppervlakte.

Ook een NEN 2580 meetrapport voor uw gebouw?

Wilt u een NEN 2580 meting laten uitvoeren voor uw nog te bouwen pand? Vraag dan uw vrijblijvende offerte aan en ontvang het binnen een uur per e-mail. Dit kan ook door contact met ons op te nemen via 085 024 00 15 of via nen@rappr.nl.