Hoe werkt het?

Aanvragen van NEN 2580 meetrapport. Om een NEN rapport op te stellen heeft u de volgende twee opties:

  1. Opmeten op locatie, hierbij meten wij het gehele pand in. Dit is handig als u geen tekeningen heeft of de tekeningen niet meer up to date zijn. Vraag hier aan
  2. Rapport vanaf tekeningen, dan komen wij niet langs maar stellen we een NEN 2580 rapport af vanaf de bouwtekeningen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld nieuwbouw. Vraag hier aan

Wat is NEN 2580?

Wanneer we een meetrapport opstellen benoemen we altijd dat dit gebeurt conform NEN 2580. Dit betekent eigenlijk dat we uw bedrijfspand inmeten volgens bepaalde richtlijnen. De richtlijnen zijn opgesteld door de Nederlandse normcommissie, oftewel NEN. Deze commissie bestaat uit allerlei vertegenwoordigers van verschillende brancheorganisaties die met zijn allen deze norm ontwikkeld en gepubliceerd hebben.

Het voordeel van deze norm is dat er op deze manier een eenduidige manier van inmeten ontstaat. Zo wordt de kans op afwijkingen in uitkomst van metrages zo klein mogelijk gemaakt. In 2008 zijn hieraan nog de meetinstructies voor de gebruiksoppervlakte en bruto inhoud toegevoegd. In deze meetinstructies zijn bijvoorbeeld standaard waarden voor muren, vloeren en daken opgenomen die aangehouden kunnen worden wanneer de exacte dikte niet opgemeten kan worden.

WAT IS EEN NEN 2580 MEETRAPPORT?

Een NEN 2580 meetrapport geeft u een duidelijk inzicht in het aantal m2 van een woning of (bedrijfs)pand. Deze informatie kan u helpen bij huur, koop of verkoop van een pand. U krijgt met een NEN 2580 rapport inzicht in:

  • Gebruiksoppervlak (GO)
  • Verhuurbaar vloeroppervlak (VVO)
  • Bruto vloeroppervlak (BVO)
  • Netto vloeroppervlak (NVO)
  • Overzichtelijke plattegronden zowel 2D als 3D